Wat is SEO?

Wat is SEO : Search Engine Optimization.

Wat is SEO: Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. Het doel hiervan is, door het schrijven en optimaliseren van webteksten, om hoger in Google te komen. Bovendien kijk ik naar het totaalplaatje van jouw website; media, links, social media, pagina’s, opbouw, URL-structuur etc. Google is verreweg de meest gebruikte zoekmachine en is leidend als het gaat over de manier waarop tegenwoordig online gezocht en gevonden wordt. Als je de samenwerking aangaat met een SEO specialist en samen een goede online strategie bepaalt heeft de vraag wat is SEO? straks geen geheimen meer voor jouw website. Op mijn pagina Zoekmachineoptimalisatie vertel ik uitgebreid de betekenis en welke voordelen het voor jou heeft.

Wat is SEO en wat levert het me op?

Om beter uit te kunnen leggen wat SEO inhoudt, is het misschien makkelijker om wat verder te lezen. Op mijn website behandel ik een aantal vragen als leidraad door de site heen:

  • Wat is SEO?
  • Wat levert SEO me op?
  • Is SEO niet heel duur?

Op de pagina zoekmachineoptimalisatie kun je lezen wat SEO inhoudt. Wil je weten wat SEO je oplevert? Goede vraag. Het is natuurlijk wel van belang dat je de geïnvesteerde tijd en middelen terugverdient. Lees meer over wat SEO je oplevert op de pagina SEO workshop. Ben je bang dat SEO erg duur is? En bovendien alleen voorbehouden aan de “de grote jongens”? Niet getreurd, SEO is heel betaalbaar als je het slim aanpakt en met de juiste specialist aan de gang gaat. Lees hier meer over op de pagina SEO prijzen.

Wat is SEO en kan ik het zelf ook?

Vraag jij jezelf weleens af: wat is SEO en kan ik het zelf ook? Goed nieuws, je kunt het zelf ook! Ik zal hieronder kort opsommen wat je allemaal nodig hebt om de basis van SEO goed te beheersen:

Naast de basis zijn er vanzelfsprekend veel meer zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe zit mijn website technisch in elkaar? Oftewel; kan Google mijn website goed indexeren? Hoe snel is mijn website? Hoe sneller hoe beter. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat steeds meer Google gebruikers met hun mobiel zoeken. En die gaan echt niet een paar seconden wachten tot een pagina geladen is. Doe je iets met andere content dan webtekst? Denk bijvoorbeeld afbeeldingen en video. Hoe zit het met je URL-structuur? Doe je al iets aan linkbuilding? Etc.

Wat denk je? Ga je er zelf mee aan de slag? Leuk! Als je vragen hebt, trek eens aan de bel!