Zoekwoordenonderzoek

Om jou te kunnen voorzien van goede tekst begin ik met een professioneel zoekwoordenonderzoek. Ik ga inzichtelijk maken welke woorden ook daadwerkelijk zoekresultaten opleveren. Oftewel, we willen weten waar jouw potentiële klant in geïnteresseerd is en welke zoekwoorden hij intypt in Google. En als het even kan gebruiken we termen met weinig concurrentie. Dus woorden die door andere websites met gelijkwaardige inhoud nog niet zo veel gebruikt worden. Belangrijk om goed gevonden te worden op Google.

Hoe werkt zo’n zoekwoordenonderzoek?

In dit onderzoek neem ik alle zoekwoorden mee die op jouw website van toepassing zijn. Vervolgens kijk ik op welke termen ook daadwerkelijk zoekresultaten voorkomen. Oftewel, waarin is jouw potentiële klant geïnteresseerd? Dat is het belangrijkste wat we moeten weten. Vervolgens doe ik een zoekwoorden analyse. Hierin kijk ik wat de bedoeling of intentie is van de zoekopdracht. Als de intentie van de zoeker bijvoorbeeld louter informatief is, terwijl jij als doel hebt om de bezoeker iets te laten bestellen in je webshop, is dit misschien niet het beste zoekwoord om webteksten over te schrijven. Ik kijk ook nog naar de concurrentie van de zoekterm. Dat wil zeggen, gebruiken veel andere websites het woord ook al? Als je concurrentie erg hoog is en het aantal zoekopdrachten gering kunnen we ons beter op een andere term richten.

Zoekwoordenonderzoek op maat

Vervolgens ga ik achterhalen wat jouw potentiële klant bedoelt met zijn zoekopdracht. Ik ga proberen de (koop)intentie te achterhalen. Daaromheen schrijf ik de websteksten die ertoe leiden dat niet alleen je vindbaarheid vergroot wordt, maar dat er zoveel mogelijk waardevolle bezoekers naar je website komen. Juist die klant die ook echt de intentie heeft om jouw product te bestellen of contact met je op te nemen. Dat doen we door je landingspagina’s te optimaliseren en aparte pagina’s te schrijven die helemaal zijn toegespitst op een (hoofd)zoekwoord.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de informatie van je huidige website te halen of per telefoon of mail toe te sturen. Het gaat erom dat ik als tekstschrijver voor je aan de gang kan. Benieuwd naar de kosten van een professioneel zoekwoordenonderzoek? Dit is van een aantal factoren afhankelijk, maar neem gerust contact met me op voor een offerte op maat.